úterý 23. února 2016

Zajímavá setkání - originální interpreti - klubové prostředí

Po 22.2. 

 JONO BONO HEYES & MAMA YEVA (NZ/ FR/ CZ)

Jono Bono Heyes – novozélandský hudebník a jeho kapela Mama Yewa je skutečnou perličkou pro milovníky World music. Jeho debutové album Le Fisherboy je jedinečnou směsí syrových rytmů flamenca či západní Afriky, hluboce zakořeněných v arabském Maghrebu, interpretovaných s hravou lehkostí jihoamerických písní. Během svého úspěšného evropského turné v roce 2015 byl Jono se svým debutovým albem 'Le fisherboy' ​ , ​ vydaný ​ m​ studiem Monkey Records Berlin, pozván k rozhovoru do evropských rádií včetně BBC , RTV Spain ​ a​ Český rozhlas Vltava.

na místě: 120 Kč

Út 23.2. 

Jazz Jaro 2016 Soulmates (USA/CZ)

fusion. Už po prvním setkání dvou pražských jazzmanů, kytaristy Libora Šmoldase a bubeníka Tomáše Hobzka, s newyorským varhanním esem Brianem Charettem bylo jasné, že si padli do noty. Jejich hudba v sobě spojuje hloubku moderního jazzu se syrovým pouličním životem newyorských předměstí. Trio za léta hraní vybrousilo svůj sound k dokonalosti.

předprodej: 149 Kč
na místě: 190 Kč
St 24.2. 

Etno Jaro 2016 Džezvica (CZ/Rusko)

balkánská hudba. Kateřina Sequensová – zpěv, Petra Majerčíková – zpěv, Alena Libánská – zpěv, příčná flétna, Adéla Bryan – viola, Honza Václ – kytara, klarinet, zpěv, Vojta Nejedlý – violoncello, zpěv, Alina Shupikova (Rusko) – cajon, darbuka, Pepe Prexl – akordeon Kapela se ve své hudbě inspiruje rytmy a melodiemi z Balkánského poloostrova a jeho okolí.. V jejích aranžích uslyšíte písně z Makedonie, Bulharska, Srbska, Chorvatska, ale třeba i Maďarska, Rumunska a Řecka. Charakteristický zvuk tvoří charismatický ženský trojhlas využívající fúze evropské a orientální hudby a dynamické liché rytmy.


předprodej: 99 Kč
na místě: 140 Kč
Čt 25.2. 

Hally Belly

kultovní žižkovská undergroundová kapela v čele s frontmanem Svědkem. Spolu s Čuňasem a Martinem Věchetem jsou Hally Belly zakladateli festivalu Trutnov. V únoru 2016 bude kapela slavit 30 let. Sestava: Svědek, Jarda Kestřa Kestřánek, David Pucherna, Monika Šedová, Zbyněk Veselý. Desky a CD: Fialový prase, Erfurt, U zpěváčků ve tři ráno, Zítra bude jinej den, SEX.



Sladký konec

kapela vznikla před deseti lety na troskách undergroundové kapely Gigie B End. Kapela v roce 2014 prodělala zásadní přestavbu. V současnosti kapela staví na live improvizaci tří kytar a houslí. Sestava: Zombie, Jarda Kestřa Kestřánek, Pavel Cingl (ex Ivan Hlas, Phil Shoenfeld), Swetja (Vlasta Redl), Petr Bubák (Strašidelný elektrik band), Míra Pekař(Blaženka).


na místě: 100 Kč
Pá 26.2. 

ROCKY EAGLES po 50ti letech! 

 Začátek již v 19.30 Rocky Eagles + host Jirka Středa
legendární brněnská kapela a s ní svižný Rock and Roll a Rhythm and Blues (Rolling Stones,Chuck Berry,Litlle Richard, ...) Obsazení: Petr Netočný - zpěv, Jura Trnavský - baskytara, Rosťa Hradecký - klávesy, Tomáš Benkovič - kytara, Ivan Jasič - bicí


na místě: 120 Kč
So 27.2. 

Gulo Čar Expertion

funky - pop - jazz, kapela mladých talentovaných muzikantů. Členové kapely skladatel a klávesista v jedné osobě Denis Dirda a zpěvák Pavel Dirda jsou synové Ireny a Pavla Dirdových z kapely Gulo Čar. Další členové kapely jsou: Fany Dirda zpěv Koloman Balaž zpěv David Kopeční Bass Libor Dirda drums Robin Poylak Kytara opět plné sestavě!


na místě: 120 Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat